KLITMØLLER I.F. / KLITMØLLER IF - HISTORIE

KLITMØLLER IF - HISTORIE

Nedenstående er "sakset" fra Klitmøller IF´s hjemmeside

KIF - HISTORIE

Fodbolden fik en forening
Klitmøller Idrætsforening blev i første omgang stiftet som Klitmøller Boldklub i 1933 af kommis Carl Madsen. På det tidspunkt havde der været spillet fodbold i Klitmøller i nogle år, men fodboldspillet havde aldrig været organiseret i en klub eller forening, så derfor er det officielle årstal for fodboldens start altså 1933.

I den første bestyrelse var de fire lokale fiskere: Karl Oddershede, Harald Frost, Chr. Josefsen og Niels Mikkelsen. De første år var klubbens formand Theodor Oddeshede.

Fiskeri har i mange år været hovederhvervet i Klitmøller, og de fleste fodboldspillere i klubben var da også fiskere. Derfor var Klitmøller IF også altid farligst for modstanderne i blæsevejr. For da var fiskerne ikke på havet, og holdet kunne stille med stærkeste opstilling.

I 1950´erne købte klubben et stykke jord, og her har klubben stadig egen fodboldbane og klubhus med meget gode forhold for både baner, omklædningsrum, klubhus og redskabsrum.

Når man taler om Klitmøller IF, må man ikke glemme klubbens mangeårige formand og bestyrelsesmedlem Karl Brogaard. Han blev som 11-årig medlem af klubben og spillede som aktiv i mange år under navnet "Æ citron". Kalle var i mange magre år i 50/60´erne den der holdt skuden oppe i Klitmøller IF. Han var en respekteret idrætsmand og var hædret for sig arbejde med DBU´s sølvnål, JBU´s sølvnål samt en række pokaler skænket af byens boldspillere. Kalle var KIFs første æresmedlem. Han døde i 1993.Klubbens største fodboldspiller er helt sikkert Kaj Nielsen. Kaj er født og opvokset i byen og spillede sine første mange seniorkampe for KIF. Med flere mellemstationer havnede han i Skovshoved, hvor han spillede i september 1962. Det år fik han debut på A-landsholdet. På landsholdet blev han af Gunnar Nu Hansen kaldet "Klit-Per eller Klit-kaj. Kaj spillede flere A-landskampe for Danmark.

Det bedste resultat fra starten i 1933 og frem til krigen var, da førsteholdet i 1938 / 39 sikrede sig oprykning til mesterrækken i TABU´s turnering.

I 1950/60´erne opnåede klubben de bedste resultater, da den et par gange spillede om oprykning til serie 3.

Ellers spillede det bedste hold i serie 4. Fra 1970´erne og frem har holdet mest spillet i serie 5, dog med enkelte ture oppe i serie 4. Blev en overgang kaldt "Elevator-holdet."

E-JUEL